Sosuri
Pagina 1 din 3
Uşor de gătit, cu un gust savuros, această reţetă este perfectă pentru o zi de weekend. Se prepară repede şi arată irezistibil.
Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat sare si apa si se omogenizeaza bine.. Am servit sosul cu carnaciori prajiti si mamaliga .
Alegem rosii foarte bine coapte si pe cat posibil de gradina, sunt mult mai gustoase. Le dam prin masina de rosii cu separator si le punem intr-un vas. Tocam marunt busuiocul si oregano Adaugam peste rosii busuiocul oregano, sarea si piperul si punem la foc mic . Lasam sa fiarba pana capata...
Se curata fileul de peste de grasime si se taie in bucati mai mici Portocalele si lamaia se curata de coaja cu ajutorul unui cutit,incercand pe cat posibil sa eliminam toata partea alba deoarece este amara. Se taie apoi felii.Se aseaza pe o folie de aluminiu o bucata de peste,apoi doua felii...
Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece si se lasa la scurs pe un servet sau tamponati-l pur si simplu cu un servet de hartie. Fileurile se freaca (optional) cu cateva felii de lamaie. Sosul de vin: usturoiul se curata, se toaca si se piseaza cu putina sare si verdeata uscata....
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie. Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul,...
Se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari, ciupercile si trei bucati de ardei gras rosu si ceapa, care...
Condimentam somonul cu sare si piper si il punem pe gratarul uns in prealabil cu putin ulei. Ciupercile se taie jumatati, se condimenteaza, se stropesc cu putin ulei, se adauga un catel usturoi taiat cubulete si se pun intr-o tava la cuptor. Intr-o tigaie se inchinge uleiul, se pun rosiile...
Se aprinde cuptorul si se regleaza la 180 de grade Celsius. Pastravii curatati si spalati se sareaza si se pipereaza atat in exterior, cat si in interior. Cei 2 catei de usturoi se taie in lamele subtiri. In pielea pastravilor se fac incizii cu varful unui cutit, in care se introduc lamele de...
Se spala fileurile de macrou, se pun la scurs, se condimenteaza si se lasa 10-15 minute pentru a-si lua din condimente. Se coc pe o tava sau pe grril ardeiul si rosiile. Se curata legumele de coaja si se se taie cubulete.Se pune apa la fiert, se adauga legumele, piperul, sarea, ardeiul iute...
Tai pestele batoane groase de 3-4 cm si lungi de 6-7 cm, le condimentez, le tavalesc prin faina si le prajesc in ulei de masline. Lamaia o razuiesc pe razatoarea mica si pastrez coaja pentru servire. Apoi o storc bine. Cand sunt aproape gata batoanele de peste, torn peste ele sucul de la o...
Condimentam fileurile cu sare si piper . Ungem cu usturoiul pisat. Punem pestele pe o folie de aluminiu si stoarcem deasupra zeama de la o lamaie. Impachetam si punem in tava . Dam la cuptor 10-15 minute. Taiem ananasul in doua pe lung si scobim miezul apoi il taiem cubulete mici.(alegeti un...
1.Taie peștele în bucăţi, stropește-le cu lămâie și presară sare. Așază-le într-o tavă, toarnă 100 ml de ulei și lasă la cuptor să se pătrundă bine. 2.Separat, înăbușă ceapa în restul de ulei. Adaugă făina dizolvată în 100 ml de apă....
Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru. Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti...
Se curata pestele si se spala bine.Legumele spalate si taiate felii.Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele.Pestele il condimentam cu sare si piper si delikat il punem peste stratul de morcovi.In interior asezam jegumele taiate fasii restul legumelor...
Rondelele de somon se spala si se usuca cu un servet de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se topeste 50 g unt si se pun rondelele de somon. Se tine pe foc aproximativ 20 minute, la foc mic, intorcandu-le cu grija, din cand in cand, apoi se scot pe o farfurie. Sos: Intr-o...
Se va curata pestele si se va spala bine in apa rece, dupa care vom portiona in bucati potrivite pentru al aseza in tava.Pregatim o tava de cuptor cu ulei si il vom aseza unul cate unul, punem condimentele, foile de dafin, piperul boabe si turnam apa cat sa il acopere.Il dam la cuptor la foc...
Feliile de somon se spala,se usuca cu un servet. Se sareaza si se condimenteaza pe ambele parti,se pune ulei in tava si asezam rondelele de peste. Punem o lingura de piper rosu boabe si zeama de la o lamaie peste peste. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor 25 min,dupa care am...
Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie. Sosul: Incingi o ligura de unt, adaugi smantana,...
Se aprinde cuptorul si se regleaza la 180 de grade Celsius. Pastravii curatati si spalati se sareaza si se pipereaza atat in exterior, cat si in interior. Cei 2 catei de usturoi se taie in lamele subtiri. In pielea pastravilor se fac incizii cu varful unui cutit, in care se introduc lamele de...